De eerste bewoner van de dierenflat

De dierenflat staat er nog niet zo lang, maar we hebben al een eerste bewoner gespot!
De eerste bewoner van de dierenflat aan de Plas van Poot is een hommelkoningin.
De hommelkoningin staat aan de basis van het hommelseizoen. Hommels bestaan uit kolonies die wel uit honderden hommels kunnen bestaan.
De koningin is de enige die overwintert en op die manier voor het ontstaan van de kolonies zorgt.

De dierenflat is dus nog pril, maar in de loop van de tijd wordt het er steeds leuker. Hoe langer wij mensen wegblijven, hoe meer dieren de toren zullen veroveren. Het dierenleven in en om de toren wordt op dit moment gemonitord door middel van sensoren, daarnaast kunnen we door middel van geluidsopnames en een wildcamera de dieren op naam brengen.

In de toekomst zijn wij van plan om middels camera’s al het moois van de toren vast te leggen. Op deze website komen dan steeds meer filmpjes over het leven in de toren te staan. Geniet voor nu van de mooie beelden van het leven rondom de Plas en houd de website dus in de gaten!

Update 11 april 2023: er zijn nieuwe dieren die de dierenflat ontdekken! Zie het volgende bericht.

 

Scroll naar boven